Autosta löytyy yllättävän monta tietokonetta. Ei ole ollenkaan epätavallista että autossa on kymmeniä tietokoneita hoitamassa monia asioita. Voltit Autoelektroniikka korjaa ja huoltaa sinunkin autosi mittaristot, moottorinohjaimet ABS-yksiköt ja muut vastaavat.

Yhteystiedot

044 2388328 ma–pe, 9.00–16.00 tuomas@voltit.fi Mäkimiestenrinne 35 B 96200 Rovaniemi

Moottorinohjamen eli ecun vianhaku ja korjaus

Moottorinohjamen eli ecun vianhaku ja korjaus

Moottorinohjaimia on monenlaisia. Toki aivan kaikissa autoissa ei ole erilaista. Mutta silti viat ovat hyvinkin monenlaisia. Toki muutamat piirteet toistuu hyvin usein. Lämpötilan vaihtelu saattaa vaikuttaa auton oireisiin. Vikakoodin kuvaus viittaa suoraan ecuun. USein on toki myös se tilanne että kaikki tavallisemmat tarkistukset on autoon jo tehty, ehkä osiakin vaihdettu ja ainoa vaihtoehto tuntuu olevan että vian on oltava elektroniikassa, moottorin ohjainlaitteessa.

Mitä sitten tehdä?

Vikakoodit

Auton diagnosointi on tärkeää. Yleensä kannattaa aloittaa vikakoodien luvulla. Ota vikakoodit talteen ja kysy lisää meiltä!

Lämpötilaan reagointi

Monissa tapauksissa kun auto oireilee lämpimällä ilmalla tai kun moottori on ollut käynnissä jonkin aikaa kyse saattaa olla rikkoutuneesta moottorinohjaimesta. Jos et ole varma mistä oire johtuu voit koittaa viilentää moottorinohjainta. Jos sen seurauksena oireet häviävät tai muuten selvästi muuttuvat on se melko selvä merkki siitä että vika on tuossa yksikössä.

Kylmäsprayta yksikköön tai koko yksikkö pakastimeen!

Katso tästä moottorinohjaimet joita tyypillisesti käy korjattavana.